0. De familiekronieken

Marijke van Kees van Garmt van Klaas van Pieter van Klaas van Peter van Jacob. Meima’s vanaf 1811/12. Daarvoor Peter Klaasen, Klaas Jacobs. En de vrouwen verdwijnen na een generatie weer uit beeld.

Ik heb er plezier in om op het net, in boeken, op begraafplaatsen en wie weet binnenkort in archieven te speuren naar de lotgevallen van die oude (en recentere) Meima’s. De stamboom is al uitgezocht – maar hoe zit het met alle verhalen? Veel gissen, soms iets ontdekken. En erover schrijven – heen en terug door de tijd.

Op deze website zal ik af en toe een stukje plaatsen, een kroniekje. Eigenlijk gaat Martijn de stukjes plaatsen, want daar heeft hij veel meer verstand van dan ik. En misschien kunnen we er een interactief gebeuren van maken. Herinneringen aan onze opa Garmt bijvoorbeeld?

Tot gauw.

Marijke

3 Comments

  • C.W.Vedder

   Mevrouw Marijke Meima,

   Het is voor mij moeilijk om een ruimte te vinden om mijn verhaal en vraag te plaatsen.
   Dus ik hoop dat dit bij u aankomt! De kronieken gelezen en het komt mij zo bekend voor, maar alleen andere voornamen. Het is eigenlijk hetzelfde als de familie Meima die ik ken.
   Mijn zwager Jan Hendrik Meima, zoon van Fokke Meima(hoofd van de school met de bijbel in Lexmond, Jutphaas en vervolgens te Diemen). Die stamboom heb ik zoveel mogelijk uitgezocht, maar de herkomst kan ik niet vinden. Wel Meimaborch in Groningen?
   De naam Danhof, waar u over spreekt behoren ook tot zijn voorouders. Indien de gegevens welke ik bijeen gesprokkeld heb u aanspreken stuur ik met het grootste plezier naar u toe.
   Het zoeken wordt voor mij wat moeilijker daar mijn leeftijd 90 jaar is. Nog steeds erg nieuwsgierig!!!! Een vriendelijke groet, Kees Vedder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *